Любомир Милев уеб дизайн блог

Цени за изработка на уебсайт и SEO - Оптимизация!

Трябва да се знае, че Изработката на сайт и след това неговото оптимизиране са две съвсем различни неща! Дизайнерите изграждащи сайта ви са наясно как да представят вашия бизнес с езика на графиката и познанията си по съответния код, за да направят вашата страница привлекателна, отзивчива и даваща нужната информация на потребителя според вашите изисквания. Какво следва обаче от тук - нататък..!?

Какво точно е Уеб Дизайн ..?

Човекът, когото наемате а именно уеб дизайнера има за цел да проектира и реализира вашата витрина чисто визуално - потребителски и предаде посланието ви към бъдещи и настоящи клиенти така, че то да бъде разбираемо и функционално.!

За да бъде добър един уеб сайт е необходимо да се приложат различни техники и познания в областта за да може вашият виртуален офис да бъде полезен със съдържанието си и да даде и поднесе атрактивно и ефективно цялата информация нужна на потребителя. Ето точно тук нещата се объркват. Защо???

До тук работата по изработването на сайта ви е приключена! Вашият уеб дизайнер ви дава един инструмент, който никой освен вас не може да реши как да използва. Дизайнерите пресъздават виртуално бизнеси от всички възможни сфери, но те не са експерти по съответните бизнес практики.

Ако ние web дизайнерите бяхме експерти във всички бизнес сфери, вероятно щяхме да се занимаваме с консултации и препоръки където заплащането е в пъти по - добро и нямаше да се ровим между 12 - 14 часа дневно пред компютрите и да сме с вечно главоболие. Аз нямам ценова листа! Цената за изработката на сайт е индивидуална и се определя от обема на работа - което включва:

Да се върнем на SEO оптимизацията

Оптимизацията не е еднократно действие, тя е непрекъснат процес. Изкачването на един сайт до добри позиции е само началото и от тук нататък започва много важната работа по анализиране на потребителското поведение. Какви са посещенията? Има ли хора, които се връщат периодично? Колко страници са разглеждани за едно влизане? Всичко това е част от една оптимизационна стратегия.

Това е един доста труден, бавен, свързан с голямо и дългосрочно проучване процес. Може да отнеме и месеци в зависимост в каква ниша е бизнесът ви и колко конкурентен е той. Това ясно се вижда от SERP и с какво ще трябва да се пребори един SEO оптимизатор за да доведе сайтът ви до задоволителен резултат в търсенето. Но за тази цел както казах е нужно проучване и не само на вас а и на конкурентите ви.

Как са представени те, къде има пропуски и как да се възползвате от тях. Къде има информация за тях, ключови думи и т.н. Често пъти цената за SEO оптимизацията се доближава или в определени случаи може да надмине цената за изработката на сайта. Това е обяснимо. Зад добрия резултат в класирането ви се крие труд - непрекъснат и упорит и тук е мястото да кажа, че за това трябва да имате отделен бюджет. Част от него ще отиде за заплащането на различни квалитетни връзки нужни за промотирането ви. Както цената за изработката на сайта е индивидуална така е индивидуална и за Оптимизацията в зависимост от всичко казано до тук.

Какво включва SEO оптимизацията в най - общи линии:

Да се разработи успешна стратегия за оптимизацията на един сайт е процес, който включва много компоненти. От една страна са търсещите машини с непрекъснатите промени в алгоритмите. От другата страна са спецификата на конкретната ниша и поведението на потребителите. Целта е една, да превърне оптимизацията в печеливша инвестиция.

Публикуван Feb. 4, 2013 at 7:25 am под: Новини, информация

Оставете коментар